Crémant is het geliefde Franse Champagne-alternatief, dat op dezelfde manier gemaakt wordt als Champagne, maar een stuk betaalbaarder is. De Loire is, samen met de Bourgogne, een van de belangrijkste herkomstgebieden voor deze stijl. Het koele klimaat is immers...
Een echte voorvechter van behoud van typiciteit is ongetwijfeld Beaujolaisproducent Jean-Paul Brun. Als een van de pioniers in de streek besloot hij niet te chaptaliseren (suiker toevoegen aan de druivenmost voor meer alcohol in de wijn) en alleen natuurlijke gisten...
Zelfs de wat achterafgelegen wijngaard in de Hautes Côtes de Beaune krijgt in de handen van Jean Michel Chartron een grote meerwaarde. Zijn kwaliteitseisen liggen hoog en dat is eigenlijk ook logisch als producent van kostbare grands crus in Puligny en zelfs...
La Petite Julia is de geweldige tweede wijn van het minuscule, artisanale en piepjonge Château Julia van Sophie Martin. Ze bezit 0,6 hectare wijngaarden in Pauillac, ingeklemd tussen grands crus classés Château Latour en Château Lynch-Bages. Daarnaast heeft ze 4,3...
Na een lange en succesvolle wijnmaakcarrière in Californië en de Languedoc, kon Laurent Delaunay in 2017 eindelijk terugkeren naar zijn oorsprong en het handelshuis van zijn overgrootvader Edouard Delaunay terugkopen om het in z’n oude glorie te herstellen. Sindsdien...